“Ik begon als content marketeer bij WAUW. Toen der tijd een nieuwe functie voor de organisatie. Heel leuk, want hierdoor was niks in beton gegoten en kreeg ik de vrijheid om zelf handen en voeten te geven aan mijn functie, en er werd naar mijn inbreng geluisterd. Door vallen en opstaan heeft deze functie vorm gekregen. Binnen deze rol mocht ik tevens verdiepende cursussen volgen. Deze werden deels middels het STAP-budget betaald, en de rest legde WAUW bij. Heel tof dat ik deze kans kreeg.”

Ik kreeg de vrijheid om zelf handen en voeten te geven aan mijn functie, en er werd naar mijn inbreng geluisterd .

“Toen de functie voor de customer succes manager beschikbaar kwam, werd ik gevraagd om de vacaturetekst te schrijven. De functietitel was nog niet bekend, en ik kreeg als input enkel wat bulletpoints voor het functieprofiel en de te verrichten werkzaamheden. Tijdens het schrijven van de vacaturetekst, dacht ik: that’s me! Met mijn achtergrond in sales en accountmanagement plus het plezier dat ik haal uit het werken met klanten, wist ik dat ik eigenlijk zelf op deze functie wilde solliciteren. Twee dagen later ging ik in gesprek met mijn manager, en een maand later stapte ik in mijn nieuwe rol. Hieraan zie je dat dit een platte organisatie is vol kansen. Je groeit mee met het succes van WAUW.”

“Zoals ik eerder al zei, is dit een platte organisatie. Heb je een ambitie, dan wordt er altijd meegekeken naar hoe je daar kunt komen. Ook merk je het in onze cultuur. Het maakt niet uit wie je bent, stagiair of directie, iedereen is even benaderbaar en wordt serieus genomen. Daarnaast vind ik onze Veluwse nuchterheid fijn als organisatie en onderling. Er is altijd wel tijd voor een grapje en wanneer je druk bent, kun je weer even je stoom afblazen door samen te lachen. Het is een betrokken groep van collega’s bij wie je écht jezelf kunt zijn. Dat vind ik heel fijn.