“15 jaar geleden begon ik als stagiair bij Adena, een bedrijf van Ernst wat inmiddels is overgenomen door WAUW. Ik deed toen de opleiding mediatechnologie aan de Hogeschool Utrecht. Samen met Ernst en Jur zetten we 6 jaar geleden WAUW op. Ik startte als allround digital marketeer, en heb mij door de jaren heen gespecialiseerd in SEO. De online wereld verandert natuurlijk verschrikkelijk snel. Core updates in Google, mobile first indexatie, nieuwe functionaliteiten, tooling, etc… Je moet wel bijblijven. Dit wordt volop gestimuleerd bij WAUW, en we krijgen de ruimte om dit bij te houden. Zo bezoeken we elk jaar het Friends of Search event in Amsterdam.”

Vrijheid met verantwoordelijkheid, dat krijg je bij WAUW

“Omdat ik er al sinds het begin ben, heb ik het bedrijf zien groeien tot waar we nu staan. Heel leuk om dat te zien gebeuren. Zeker op momenten als aan het begin van het nieuwe jaar. Er wordt dan o.a. kort teruggeblikt op het jaar ervoor. Als ik dan de cijfers zie van wat we samen hebben bereikt voor onze opdrachtgevers. En daarnaast de groei en ontwikkelingen binnen WAUW, vind ik dat wel heel bijzonder. Ook zie ik steeds meer de professionalisering van ons bedrijf. Zo is Nicky erbij gekomen als Head of People and Culture. Ook houden we al onze kennis en informatie bij in Notion. En we werken met groeiplannen voor de komende jaren. Heel gaaf om te zien.”

“WAUW vind ik echt een goede werkgever. Het bedrijf is dynamisch, je kunt kiezen waar je werkt, er wordt veel ondernomen zoals borrels en uitjes en er is een duidelijke visie vanuit het management. Wat ik top vind, zijn de arbeidsvoorwaarden. Die zijn heel goed geregeld hier bij WAUW. Zo ben ik vader van een zoontje van bijna 1,5 jaar, en dat vraagt soms wat flexibiliteit. Gelukkig is WAUW hier altijd ontzettend flexibel in. (Ouderschaps)verlof opnemen, later beginnen of eerder naar huis. Bijna alles is mogelijk in overleg.”